top of page

Toeslagen

Hebt u een zorgverzekering, een huurhuis of kinderen? Dan kunt u hiervoor misschien een bijdrage in de kosten krijgen. Zo’n bijdrage heet een toeslag. Er zijn vier toeslagen; zorgtoeslag, huurtoeslag, kindgebonden budget en kinderopvangtoeslag.Toeslag aanvragen
Als u een toeslag wilt krijgen, moet u dat aanvragen bij Belastingdienst/Toeslagen. Alleen het kindgebonden budget hoeft u meestal niet aan te vragen. U hoeft een toeslag maar 1 keer aan te vragen. Daarna krijgt u de toeslag elk jaar vanzelf. Alleen als u een toeslag aanvraagt voor 2011 of eerder, moet u nog wel een aparte aanvraag doen voor 2012. Wij verzorgen voor u deze aangifte.

Wijziging doorgeven
Als er iets verandert in uw situatie, kan de hoogte van uw toeslag veranderen. Bijvoorbeeld als u gaat trouwen, verhuizen of als u minder gaat verdienen. Het is belangrijk dat u uw wijziging doorgeeft voordat uw situatie verandert. Dan kunnen wij uw toeslag op tijd aanpassen. Als u hiermee te lang wacht kan dat nadelige gevolgen hebben. U moet wellicht alles terug betalen. Terwijl u het geld al heeft uitbesteed.

bottom of page